05 august 2019

Univers FM a devenit oficial Diaspora FM

Azi, 5 august 2019, în cadrul ședinței Consiliului Audiovizualului a fost aprobată reperfectarea licenței Univers FM prin schimbarea denumirii în Diaspora FM și aprobarea unei noi grile de emisie și a concepției generale a serviciului media.

Bun venit Diaspora FM în albia legală a pieței media din Republica Moldova! Vă urez mult succes și ascultători fideli!

02 august 2019

Reacția bolnăvicioasă a directorului Univers FM la încălcările făcute publice de mine anterior.

Las astea aici pentru istorie. Țara trebuie să își cunoască eroii.
Reacția directorului Univers FM la postările mele pe Facebook în care fac publice încălcările acestui post.

 


Comentarii demne de un director de radio.

Se întâmpla după ce la ședința Consiliului Audiovizualului din 2 august 2019 Univerf FM a fost amendat cu 5000 lei.

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării postului de radio „Univers FM”, urmare a solicitării exercitării controlului din oficiu a membrului Consiliului Audiovizualului, Lidia Viziru. Datele monitorizării au constatat că „Univers FM” utilizează în cadrul transmisiunii serviciului media semnalul sonor al postului de radio „Diaspora FM”, fiind identificate următoarele jingle-uri: „Diaspora FM, viața e frumoasă”, „Diaspora FM, auzită acasă din depărtări”, „Diaspora media, ca să fii întotdeauna acasă” etc. Pentru neinformarea Consiliului Audiovizualului despre modificarea denumirii și a elementelor de identificare ale serviciului media audiovizual, postul de radio „Univers FM” a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei.

Disclaimer! 
Nu am nimic cu nici un post de radio. Nu favorizez pe nimeni. Voi continua să fac publice încălcările depistate în timpul monitorizărilor personale. Fac asta pentru o dezvoltare sănătoasă a pieței audiovizuale și pentru a contracararea mișmașurilor și jocurilor de culise care se întâmplă la moment.

10 iulie 2019

Opinia Consiliului Audiovizualului cu privire la Diaspora FM, care emite pe frecvențele Univers FM

Ieri m-am adresat la serviciul Relații cu publicul al Consiliului Audiovizualului să aflu ce știu ei despre Diaspora Media.

Deci, pe 15 mai CA a primit o scrisoare de la Univers FM, prin care informează că vor transmite 2 programe de la Diaspora Media. CA a solicitat contractul, și ei l-au prezentat.

Lidia Viziru, membru CA, mi-a explicat că Univers FM nu are dreptul de a utiliza alte semnale sonore (gingluri) decât cele proprii. A fost efectuată o monitorizare și subiectul urmează a fi discutat la una din ședințele viitoare.

Întrebarea ce apare acum este de ce, cu un an în urmă, când Univers FM s-a apucat de transmis Joy FM, a trebuit de modificat concepția generală, iar de data asta a fost suficient doar o scrisoare de informare. 

Oare conceția generală a serviciului de programe nu se aprobă în ședință publică prin votul membrilor consiliului?

04 iulie 2019

Cum a ajuns Dispora FM pe FM-ul din Moldova?

Acum aproape două luni (8 mai) se lansa la Paris postul de radio Diaspora FM. Acesta se vrea a fi radioul celor plecați peste hotare, dar și a celor care sunt acasă, dar au rude plecate în țări străine. 

Se mai anunța la radio că în Chișinău îi putem asculta pe frecvența 92.8 MHz, iar pe pagina de Facebook găsim o listă cu alte 7 frecvențe din țară. Sunt frecvențele Univers FM și Dialog FM (post care încă nu s-a făcut auzit, deși licența o are din 2014).

Totul bine și frumos, dar din punct de vedere legal cum a ajuns Dispora FM pe FM-ul din Moldova?

În ultimele 3 luni nu am văzut nici o decizie a Consiliului Audiovizualului despre cesiunea/reperfectarea licenței, sau modificarea concepției generale a Univers FM sau Dialog FM. Și nici pentru Diaspora FM nu a solicitat nimeni licență de emisie.

Deci Diaspora FM a emis ilegal, cel puțin în Chișinău pe 92.8 (restul frecvențelor nu le-am verificat).

Stimați membri CA, tot normal? Sau iarăși ne facem că plouă? Poate vreo autosesizare ceva?

Vă reamintesc că pe trei frecvențe ale Univers FM-ului emite Radio Vocea Speranței (Bălți, Rezina și Cahul), fără nici oproblemă, chiar dacă personal am sesizat problemala CCA.

16 iunie 2019

BTV-ul a luat o pauză pentru 2 luni

BTV-ul s-a adresat la Consiliul Audiovizualului cu solicitarea de sistare a licenței pentru 6 luni din lipsa surselor financiare pentru întreținere. La 14 iunie 2019 CA-ul a aprobat sistarea emisiei doar pentru 2 luni, acesta fiind termenul maxim stabilit de legislație, relatează portalul Media Azi.

Ținând cont de noile condiții politice din țară, în special de intenția lui Renato Usatîi de a reveni în Moldova, eu cred că postul își va relua emisia în curând.