27 august 2018

Business moldovenesc - darea in chirie a frecvențelor radio.

Scriam în luna aprilie despre faptul că la Sângerei pe frecvența 93.1 emite Radio Vocea Speranței, pe când licența de emise pentru aceasta o deține Univers FM.

Un nou tip de business. Obții frecvențe la concurs și le dai in chirie altor posturi.

Am informat CCA-ul și am primit un răspuns evaziv și stupid.

Răspuns CCA 11.05.2018
Sesizare 27.04.2018

La patru luni de la depistarea acestui fapt situația nu s-a schimbat.

CCA-ul își vede de-ale sale în Chișinău și n-are treabă ce se face in teritoriu. Dar oare nu trebuia CCA-ul să efectueze o monitorizare în urma acestei sesizări? La ce mai există Direcția Monitorizare Radio? Și sesizările cetățenilor nu mai au nici o valoare?

Dar SNMFR-ul de ce tace? E atribuția lui de a monitoriza frecvențele radio și de a informa alte instituții la depistarea încălcărilor.

Asta mă face să cred că anumite persoane din instituțiile sus numite au fost $$$timulate că să treacă cu vederea asemenea încălcare grosolană a legislației.

Dar asemenea precedent a mai fost. Și atunci a fost retrasă licența unui post de radio pentru rocada cu frecvențele și transmiterea altui serviciu de programe decât cel pentru care a fost licențiat.

Acum banii dictează totul!

16 august 2018

Masajul - noua mea pasiune


Ruslan Beznos (profesor) - Sergiu Musteață (absolvent)
Toată viața învățăm lucruri noi și încercăm să devenim mai buni pentru noi și pentru cei din jurul nostru.
Același scop l-am avut și eu când am decis să merg la o școală de masaj.


Nu am ales ușor. Am studiat multe oferte. M-am oprit la Spa Therapy deoarece curicula este aprobată de Ministerul Educației, profesorii de aici au multe medalii la diverse campionate de masaj, iar despre fondatorul școlii, Vladimir Colun, am citit și privit mai multe materiale online.

Timp de 4 saptămâni am învățat o mulțime de lucruri despre care nici idee nu aveam.
  • Tipuri de masaj.
  • Anatomia și fiziologia omului. 
  • Indicații și contraindicații.
  • Cerințe față de maseur și client.
  • Comunicare cu clienții și promovarea serviciilor.
  • Și multe alte lucruri.

Grupa Masaj Clasic, iulie 2018
Am venit la școală cu impresia că masajul este ceva ușor. Și chiar dacă pe alocuri nu e chiar așa, mie mi s-a dat pe gust.

Și imediat după finisarea primului curs, cel de masaj clasic, am început masajul pediatric.

Dar eu nu mă opresc aici. Totul abia a început.


Îți recomand cu încredere cursurile de masaj de la Spa Therapy. Vei cunoaște oameni noi minunați și ți se vor deschide noi orizonturi.

Chiar dacă nu intenționezi să profesezi, vei putea îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor dragi ție.

Iar dacă ai nevoie de servicii de masaj, contactează-mă!

09 august 2018

Prima pasiune e ca prima dragoste

Pasiunea mea pentru radio a început cu vreo 20 de ani în urmă. Am scris deja despre primul meu aparat de radio. Au urmat apoi altele.  Acum pare-se îl am pe al 8-lea.

Primul post ascultat cu regularitate (1998-1999) a fost Radio Moldova - Programul 1. Îmi plăceau emisiunile muzicale, cele pentru copii, dar ascultam cu interes și emisiunile informative, atât în română, cât și în rusă.

Următorul a fost Radio Moldova - Programul 2 - Luceafărul. În special preferam emisiunea Modern Club 805.

Apoi în 1999 s-a lansat Radio Sănătatea la Edineț. Programul lor începea la 21.00, după finisarea emisiei Radio Moldova - Programul 2 - Luceafărul. Am fost fascinat de acest post și am fost un ascultător fidel timp de mulți ani. De fapt a fost pasiunea adolescenței mele și voi reveni cu o postare aparte despre asta.

06 august 2018

LOVE Radio - cel mai nou post de radio din Chișinău

Dacă acum 3 luni vă anunțam despre relansarea Național FM, azi va spun că acesta este deja istorie. Pe 1 august CCA a aprobat cesiunea licenței de emisie, iar sâmbătă au răsunat pentru ultima dată semnalele sonore ale Național FM. 

Iar de azi incepe istoria Love Radio Moldova, care deja emite în Chișinău și în împrejurimile capitalei.

Love is on air, Love is in the air!31 iulie 2018

Love Radio - în curând la Chișinău

Se pare că în curând la Chișinău va apărea un nou post de radio. Este vorba despre LOVE Radio.

Cel puțin asta reiese din publicitatea afișată pe billboard-urile din oraș.

Pe care frecvență va emite Love Radio Chișinău este încă un mister, care probabil se va dezlega în curând, poate chiar mâine, când CCA-ul va examina o cerere de cesiune.

Pagina de Facebook Love Radio Moldova a fost creată pe 25 iulie 2018, iar data lansării se anunță 1 august 2018, adică mâine. Adică totul este deja aranjat.

PS. Love Radio este un post de radio rusesc și a mai emis în Chișinău pe frecvența 89.6 MHz din 2003 până în 2008 având ca partener local Radio Unda Nistreană.